Kategorie receptů
Kuřecí prso Supreme
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
2 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Kuřecí prsa s kůží a spodní část křídla očistíme, zbavíme peří, chloupků, zlomených brk, osušíme. Osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle (100 g) s olivovým olejem. Nejdříve kůží napřed. Po 3 minutách otočíme a opět 3 minuty opékáme. Barva opečených prsou by měla být maximálně béžová. Prsa dáme do pekáčku podlijeme vroucím vývarem nebo voda a bujón, přidáme 2 bobkové listy. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C na cca 10 minut. Maso vytáhneme, omáčku přelijeme do rendlíku, nalijeme smetanu a svaříme na hustotu krémové omáčky. Nezahušťujeme moukou. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme, zahustíme kouskem studeného másla.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
4 g
Kuřecí maso
600 g
Olivový olej
60 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Pitná voda nesycená
300 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
10 g