Kategorie receptů
Kuřecí maso s fazolemi v rajčatové omáčce
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rozehřejeme pánev a přidáme olivový olej. Na rozpálenou pánev přidáme najemno červenou cibuli a restujeme přibližně 5 minut, než bude krásně jemná. Přidáme česnek a chilli, promícháme a restujeme další minutu, aby se uvolnilo aroma. Snížíme teplotu, přidáme fazole, kapary a takto vaříme přibližně 5 minut. Ochutíme mletým pepřem. Přimícháme polovinu petrželky. Mezitím si předehřejeme nepřilnavou pánev na vysokou teplotu a přidáme olivový olej. Přidáme kuřecí prsa překrojená podélně na polovinu a opékáme několik minut z každé strany, dozlatova. Rozdělíme kuřecí prsa na talíře a přelijeme je připravenou fazolovou směsí. Ozdobíme petrželkou. Podávat se zelenými fazolovými lusky orestovanými na oleji.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Fazolky zelené
425 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
5 g
Paprika červená chilli
20 g
Kuřecí maso
500 g
Olivový olej
30 g
Kapary efko 105 ml
10 g
Fazole v rajčatové omáčce
430 g