Kategorie receptů
Kuřecí kung pao
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve si připravíme marinádu: smícháme polovinu vína, sójové omáčky, oleje a solamylu. Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme. Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat. Mezitím si uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl. Přidáme ocet a cukr. Poté vmícháme i jarní cibulku, prolisovaný česnek a arašídy. Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 15 minut. Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
5 g
Jedlá sůl
4 g
Ocet kvasný lihový 1 l
10 g
Kuřecí maso
450 g
Olivový olej
20 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
30 g
Cibulka jarní
60 g
Pitná voda nesycená
20 g
Cukr krystal
6 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
20 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
30 g