Kategorie receptů
Kuře po řecku
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
40 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nové malé brambory oloupeme a dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Poté scedíme. Ve velké míse smícáme kuřecí paličky s mletou paprikou. Přidáme nakrájenou cibuli a čerstvou papriku, utřený česnek a uvařené brambory. Přidáme olivový olej, lžíci Podravka přísady a promícháme dřevěnou lžící. Takto připravené jídlo rozložíme do pekáče a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečte cca 30 minut. Po uplynutí této doby vytáhneme pekáč ven, přidáme krájená rajčata a (černé) olivy. Pekáč vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších cca 15 – 20 minut. Podáváme s kousky sýru a oreganem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
750 g
Cibule volná
100 g
Paprika červená
200 g
Česnek
2 g
Kuřecí maso
800 g
Olivový olej
50 g
Olivy zelené
60 g
Balsýr 200 g
120 g
Oregano 10 g
3 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
10 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
390 g