Kategorie receptů
Citronové kuře na sicilský způsob
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Papriky orestujeme na pánvi na středně velkém ohni s nasekaným česnekem, cca 5 minut z každé strany. Z citronu ostrouháme kůru a vymáčkneme z něj šťávu. Kuřeci prsa nakrájíme na tenké, asi centimetrové proužky, ochutíme kořením a posypeme moukou. Olej zahřejeme na pánvi na středně velkém ohni a osmažíme na ní kuře a citronovou kůru tak, aby maso nezhnědlo. Přidáme vývar, papriku a citronovou šťávu a vaříme cca 10 minut. Před podáním vybereme z pánve větší kousky citronové kůry. Ozdobíme rozmarýnem a ochutíme. Podáváme s různě upravenými brambory.
Vytisknout recept (PDF)
Paprika červená
500 g
Paprika zelená
500 g
Česnek
4 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
5 g
Citróny
40 g
Kuřecí maso
1000 g
Olivový olej
20 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
15 g
Kuřecí bujón
10 g
Pitná voda nesycená
180 g