Pikant králík
Postup přípravy
Králičí maso omyjeme, očistíme a osušíme a prošpikujeme. Osolíme, opepříme a hustě posypeme paprikou sladkou i palivou. Dáme do pekáčku. Na pánvi si vyškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme kmín a česnek nakrájený na plátky, když začne chytat barvičku vypneme a vložíme máslo. Necháme rozpustit. Máslem se slaninkou polijeme králíka v pekáčku a hustě posypeme nakrájenou cibulí na půlkolečka. Přikryjeme druhým dílem pekáčku a do druhého dne necháme uležet v chladu. Druhý den podlijeme vodou a dáme pect. Během pečení otáčíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a štávu vydusíme na sporáku na tuk. Lehce zaprášíme hladkou moukou, chviličku orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem na požadované množství a hustotu, dochutíme solí, pepřem pokud je potřeba a provaříme. Nejlepší přiloha jsou bramborové knedlíky či rýže.
Vytisknout recept (PDF)