Kategorie receptů
Králík pečený na česneku
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Opláchnutého králíka protkneme slaninou a potřeme česnekem rozetřeným se solí. Cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji, zastříkneme vodou, vložíme na ni připraveného králíka a pod poklicí ho částečně podusíme. Potom poklici odstraníme, maso dopečeme za občasného přelévání výpekem a dolévání vody doměkka. Během pečení králíka obracíme. Upečeného králíka vyjmeme, šťávu vydusíme na oleji, zaprášíme moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, pečlivě rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut, ke konci varu dle potřeby dosolíme a nakonec procedíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
32 g
Jedlá sůl
10 g
Králičí plec+hruď 1 kg
960 g
Staročeská slanina 1,9 kg
30 g
Pitná voda nesycená
280 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
12 g