Kategorie receptů
Králík na houbách
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Králičí maso osolíme. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli a zalijeme vodou. Přidáme maso, bobkový list, pepř a vložíme přikryté do trouby. Během pečení maso obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Provaříme, omáčku přecedíme zpět na maso, přidáme houby a společně podusíme. Jako vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Jedlá sůl
4 g
Houby čerstvé
200 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Králičí kýta
400 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Mouka jáhlová nativní 300 g
40 g