Kategorie receptů
Pečené hovězí po burgundsku
Počet ingrediencí
18
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
80 minut
Postup přípravy
Hovězí maso protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme s divokým kořením na oleji, přidáme cukr a v tomto základu maso krátce opečeme. Poté maso zalijeme částí vlažné vody, přidáme rajčatový protlak, citrón pokrájený na plátky a zastříkneme octem. Maso podusíme doměkka. V průběhu dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a vaříme asi 20 minut. Hotovou omáčku ochutíme červeným vínem a krátce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
50 g
Petržel
40 g
Celer
40 g
Jedlá sůl
10 g
Citróny
20 g
Ocet kvasný lihový 1 l
20 g
Nové koření celé 30 g
0.4 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
40 g
Hovězí zadní
500 g
Staročeská slanina 1,9 kg
15 g
Bobkový list 5 g
0.3 g
Pitná voda nesycená
400 g
Cukr krystal
20 g
Pepř černý celý 20 g
0.4 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
25 g
Olej řepkový
60 g