Kategorie receptů
Hovězí steak s cibulovou marinádou
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Marináda: Smícháme cibuli nakrájenou najemno, nakrájený česnek, ¼ šálku oleje a 1 PL vody, poté dohladka rozmixujeme v mixéru. Steak vložíme do uzavíratelného potravinářského sáčku nebo pekáče a přidáme rozmixovanou marinádu tak, aby byl steak v marinádě ponořen úplně celý. Dobře uzavřeme a necháme marinovat v lednici 4–24 hodin.
Steak: Rozpálíme si steakovou pánev. Steak vyndáme z marinády, okořeníme. Steak opékáme cca 3 minuty z každé strany (aby byl medium rare). Steak odebereme z pánve a necháme odpočinout na 2 minuty, poté opět dáme steak na pánev a opékáme z každé strany ještě 1 minutu. Před krájením necháme steak ještě na 2 minuty odpočinout. Steak nakrájíme na plátky, pokapeme 1 polévkovou lžící oleje.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Česnek
8 g
Olivový olej
250 g
Český hovězí steak z mladého býka - roštěná
1000 g
Pitná voda nesycená
15 g