Kategorie receptů
Hovězí nudličky na tymiánu s houbami
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
60 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kroupy namočené přes noc scedíme a necháme povařit 15 minut ve 500 ml vody. Maso si nakrájíme na nudličky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme. Oloupeme mrkev a dva stonky celeru. Nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme olej a orestujeme očištěné houby lišky obecné. Přidáme cibuli, česnek a osmahneme do zlatova. Přilijeme 100 ml vývaru (bujón+voda). Vaříme 6 minut. Přidáme kroupy a dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a okořeníme. Zahustíme jíškou. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme osolené a opepřené hovězí nudličky. Směs s kroupami servírujeme s nudličky a omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
15 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
5 g
Houby čerstvé
400 g
Citróny
5 g
Celer řapíkatý
50 g
Hovězí zadní
800 g
Pitná voda nesycená
700 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Tymián 10 g
5 g
Čarodějka 50 g
4 g
Jíška světlá bez lepku 250 g
10 g
Lagris pohanka loupaná 500 g
300 g
Olej slunečnicový
40 g