Kategorie receptů
Hovězí maso dušené na hořčici
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
1 hodina
Postup přípravy
Omyté, odblaněné maso důkladně osolíme, prošpikujeme slaninou a potřeme silnější vrstvou hořčice. Na rozpáleném oleji maso prudce osmahneme dohněda, vyndáme a na vypečené šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev a papriku. Orestovanou zeleninu přidáme do hrnce k masu a vše přelijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a pod pokličkou dusíme na mírném plameni cca 3 hodiny. Po změknutí maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Omáčku přecedíme, opepříme, dosolíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Mrkev
400 g
Paprika červená
200 g
Jedlá sůl
4 g
Nové koření celé 30 g
0.5 g
Hovězí zadní
500 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Hořčice plnotučná 100 g
80 g
Váhalova slanina 1,5 kg
100 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g