Kategorie receptů
Francouzský koláč tartiflette
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme nadrobno pokrájené brambory, osolíme, opepříme a opékáme doměkka (nikoliv dozlatova). Troubu předehřejeme na 200° C. Na dno zapékací formy dáme na kostičky pokrájenou slaninu, vrstvu nastrouhaného sýra, osmahnuté brambory a vše zalijeme kysanou smetanou. Zapékáme 10–15 minut. Podáváme s listovým salátem a suchým bílým vínem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
1000 g
Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
5 g
Staročeská slanina 1,9 kg
150 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Kamadet královský sýr 48% 120 g
120 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g