Kategorie receptů
Buřty v hořčici
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Špekáčky nakrájíme na kolečka, cibuli na proužky. Postupně skládáme do uzavíratelné sklenice tak, že střídáme vrstvu špekáčků s vrstvou cibule. Každou vrstvu se špekáčky opepříme. Zbylé suroviny svaříme (1,5 lžíce cukru, 6 lžic oleje, 1 lžička soli, 6 lžic octa, 6 lžic plnotučné hořčice, 14 lžic vody, pepř, worcester) v menším hrnci, dochutíme a ještě teplé nalijeme na špekáčky s cibulí. Uzavřeme a necháme v pokojové teplotě 1-2 dny, poté dáme do chladničky. Za další 2-4 dny můžeme naložené buřty v hořčici konzumovat.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
400 g
Jedlá sůl
6 g
Ocet kvasný lihový 1 l
60 g
Pitná voda nesycená
140 g
Cukr krystal
15 g
Pepř černý mletý 20 g
6 g
Olej slunečnicový
80 g
Originál české kuřecí špekáčky 1 000 g
600 g