Kategorie receptů
Žampionová omáčka a Hraškou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
1 hodina
Postup přípravy
Očistěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a zvolna podusíme na oleji doměkka. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme Mahá koření a krátce orestujeme. Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje. Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Podušené houby vmícháme do hotové omáčky a krátce povaříme. Nakonec do omáčky přidáme zakysanou smetanou a necháme přejít varem.
Podáváme s těstovinami, houskovým knedlíkem anebo vařenými brambory.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Jedlá sůl
2 g
Nové koření celé 30 g
0.5 g
Žampión zahradní 500 g
500 g
Kysaná smetana 15% 180 g
100 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Pitná voda nesycená
800 g
Olej slunečnicový
20 g
Hraška na zahušťování 250 g
75 g