Kategorie receptů
Boloňská omáčka
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
50 minut
Postup přípravy
Slaninu orestujeme na olivovém oleji, přidáme zeleninu nakrájenou na menší kousky a smažíme. Přidáme maso a občas ho promícháme, má tendenci se připalovat. Hotové je, když začne jakoby "praskat". Přidáme rajčata a víno a zamícháme. Poté přidáváme po troškách mléko. Osolíme a opepříme, ochutíme. Přikryté a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Občas promícháme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
40 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
1 g
Olivový olej
20 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
150 g
Mleté maso hovězí
500 g
Staročeská slanina 1,9 kg
40 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Bazalka 10 g
3 g
Oregano 10 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
390 g