Kategorie receptů
Vdolky z Majolky
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
84 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout. Do prosáté polohrubé mouky přidáme 2 žloutky, citrónovou kůru, majolku, špetku soli, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout. Vykynuté těsto vyválíme na silnější plát a vykrajujeme vdolečky, které rozehřátém oleji smažíme do zlatova. Necháme prochladnout, potřeme marmeládou posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou (vyšlehaná smetana).
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
0.5 g
Majonéza Master 180ml
125 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
500 g
Cukr krystal
100 g
Žloutek
56 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
3 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
150 g
Olej slunečnicový
10 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
25 g
Choceňský jemný tvaroh 250 g
125 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana ke šlehání 200 ml
200 g