Kategorie receptů
Perníčky I.
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
49 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
2 vejce+med+ 200 g cukr utřeme, do mouky přidáme sodu + koření a smícháme. Postupně přidáváme do hmoty. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo. 1 den necháme odležet v lednici a můžeme se pustit do pečení. Těsto vyválíme na 2 mm tloušťku. Před podáním do trouby potřeme vodou a po upečení rozšlehaným vajíčkem. (vodu používáme, aby se perníčky při pečení nevysušovaly a zůstaly po upečení měkké)
Poleva na zdobení: 250 g cukru moučka (prosejeme), 2 lžíce citronové šťávy a 1 bílek.
Citróny
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
80 g
Bílek
31 g
Cukr moučka
450 g
Jedlá soda 50 g
5 g
Koření do perníku 25 g
5 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
500 g
Včelí med smíšený luční 250 g
150 g