Kategorie receptů
Medvídci s plnou náručí
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
24
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 2-3 mm a formičkou vykrajujeme medvídky. Každému medvídkovi vložíme na bříško mandli, čtvrtky vlašských ořechů nebo kousek sušeného ovoce. Opatrně přes tento „náklad“ ohneme jednu tlapičku. Pokud se nám při ohýbání tlapka ulomí (což se u bezlepkového těsta stává dost často), jen ji lehce přimáčkneme, aby zůstala držet u tělíčka. Medvídky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 160 °C asi 15 minut. Po upečení je necháme na plechu zcela vychladnout. Na závěr rozehřejeme čokoládu a párátkem nakreslíme každému medvídkovi oči a čumáček. Ti trpělivější mohou medvídkům nakreslit i drápky na tlapkách.
Vytisknout recept (PDF)Vlašské ořechy jádra
30 g
Mandle jádra 200 g
30 g
Rozinky
30 g
Cukr moučka
50 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
210 g
Krajanka máslo 250 g
140 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
3 g