Kategorie receptů
Medvědí tlapky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň hodinu v chladu. Z těsta děláme menší kuličky, které vtlačíme do řádně vymazaných formiček na pracky. Pečeme při teplotě 160 - 170 stupňů. Po upečení necháme chvilku stát, pak vyklepeme z formiček a můžeme obalit v moučkovém cukru.
Vytisknout recept (PDF)
Vlašské ořechy jádra
40 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
170 g
Holandské kakao 100 g
1 g
Cukr moučka
70 g
Hřebíček celý 30 g
0.5 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
0.5 g
Skořice mletá 40 g
0.5 g
Krajanka máslo 250 g
80 g
Vejce
28 g