Kategorie receptů
Linecké cukroví I.
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk (máslo nebo heru) a žloudek. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu, nejlépe ale přes noc v chladu. Z těsta vyválíme plát 0,3 cm tenký a vykrajujeme tvary. Pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme dozlatova při teplotě 170 stupňů. Necháme vychladnout a sundáme z plechu. Potíráme marmeládou nebo krémem, Ozdobíme.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
50 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
170 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Cukr moučka
70 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Krajanka máslo 250 g
100 g
ARAX Mouka kukuřičná hladká 300 g
40 g