Kategorie receptů
Šlehaná bábovka
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Formu vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, 6 vajec oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru (6 lžic), až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost a postupně zašleháváme žloutky. Po zašlehání žloutků na nejpomalejší chod postupně do hmoty vmícháme bezlepkovou směs ( 6 lžic) a nakonec lžíci stolního oleje. Hmotu nalejeme do připravené formy a pečeme při 180°C po dobu 30 minut.
Vytisknout recept (PDF)Pitná voda nesycená
20 g
Cukr krystal
60 g
Jizerka bezlepková směs univerzální (zlatá) 1000 g
100 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
10 g
Olej slunečnicový
15 g