Kategorie receptů
Velikonoční beránek bez lepku II.
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V misce vyšleháme 5 bílků v tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme 5 žloutků s cukrem. Poté dáme do větší misky mouku a prášek do pečiva. Následně přidáme tuhý sníh a vyšlehané žloutky a přilijeme smetanu. Vše zlehka zamícháme. Půlku těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Druhou půlku obarvíme kakaem a nalijeme do formy. Pečeme na 170°C na 45 minut. Po vychladnutí opatrně vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem. Beránka ozdobíme velikonoční mašličkou.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
50 g
Cukr krystal
120 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
150 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g