Kategorie receptů
Tlačené koláče
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
30
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Droždí (10 g) rozpustíme ve vodě (1 dcl), přidáme 1 vejce, 200 g mouky, 3 g soli, 35 g cukru a vše krátce intenzívně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo (30 g) a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 minut odpočinout a pak rozdělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti cca 15 g. Necháme na plechu kynout cca 40 minut. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme džemem. Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou ( mouka 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g). Pečeme při 180 °C cca 20 minut.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
100 g
Jedlá sůl
3 g
Pitná voda nesycená
100 g
Cukr krystal
85 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
300 g
Krajanka máslo 250 g
80 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
10 g