Kategorie receptů
Sacher dort
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vyšleháme bílky, přidáme cukr a prošleháme, následně přidáme žloutky po jednom žloutku, pak postupně vlažnou vodu a olej. Nakonec zlehka přimícháme Cake mix a kakao. Vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Upečeme při teplotě 180 °C asi 20-25 minut. Vychladlý korpus přeřízneme na půlu, spodní korpus nahrubo natřeme horkým meruňkovým džemem. Přikryjeme druhým korpusem, který též můžeme potřít džemem. Nakonec celý dort i boky oblijeme rozpuštěnou čokoládou s mlékem a olejem. Necháme ztuhnot.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
35 g
Pitná voda nesycená
100 g
Cukr krystal
180 g
Olej slunečnicový
170 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
200 g
Přírodní kakao 100 g
25 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
100 g