Kategorie receptů
Plněný perník bez lepku
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
47 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Postup: Dobře propracujeme těsto, na vále dobře podsypáváme. Vyválíme (ne příliš tence), nakrájíme na 6x7 cm. Upečeme i odkrojky, jsou třeba do náplně. Pečeme na 160°C, 10-15 min. Po upečení potřeme rozkvedlaným vejcem, nebo lze máčet perníčky do čokolády. Náplň: 70 g nastrouhaných odkrojků 3 lžíce medu, nasekané oříšky, rozinky, skořice, marmeláda a může být i lžíce rumu. Náplní slepíme perníky a zabalíme do potravinářské folie.
Vlašské ořechy jádra
50 g
Sádlo
50 g
Pitná voda nesycená
40 g
Rozinky
30 g
Žloutek
56 g
Jedlá soda 50 g
5 g
Skořice mletá 40 g
3 g
Koření do perníku 25 g
18 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
400 g
Včelí med luční 250 g
230 g