Kategorie receptů
Pardubické medovníčky
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
215 g
Doba přípravy
1 hodina a 30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Smícháme všechny suroviny na sirup ( 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lžičku sody) a mírně necháme vařit 5-7 minut. Všechny suroviny na těsto ( mouka, kypřící prášky, skořici, 50 g džemu, vejce a vychladlý sirup) smícháme, zabalíme do potravinářské fólie do druhého dne. Těsto rozdělíme na 7 částí, rozválíme na 3 mm. Vykrajujeme a pečeme na pečícím papíru 3-5 min. na 200°C, aby byly hladké, nepřipečené. Zbytky po vykrojení ze 6. a 7.těsta upečeme na plechu a vychladlé pomeleme na náplň. Mleté ořechy spaříme horkou vodou asi 1,5 dcl a přidáme přibližně 350 ml džemu. Nakonec podle hustoty můžeme přidat ještě vodu nebo rum. Slepujeme dva perníky náplní a polijeme čokoládou.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Vlašské ořechy jádra
180 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
1100 g
Pitná voda nesycená
400 g
Cukr krystal
500 g
Jedlá soda 50 g
6 g
Kypřící prášek do perníku 20 g
20 g
Skořice mletá 40 g
6 g
Včelí med luční 250 g
200 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Čokoláda na vaření 100 g
150 g