Kategorie receptů
Ovocný kynutý koláč se švestkami
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
42 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do mísy si dáme obě dvě mouky, mléko, cukr, vanilkový cukr, olej, droždí, sůl, vejce a citrónovou kůru. Vše hněteme v mixéru nebo ručně. Necháme 10 minut odležet a upravíme konzistenci dle potřeby tak, aby se těsto nelepilo. Na plech s pečícím papírem roztlačíme pomaštěnými dlaněmi těsto tak, ať je hezky rozprostřeno po celé délce i v rozích. Poklademe čerstvými nebo kompotovanými švestkami, ale můžeme i jiným ovocem. Posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z mouky, másla, cukru a vanilkového cukru. Necháme kynout 45 minut na teplém místě a pak vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Noli 42 g
7 g
Cukr krystal
60 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Cukr moučka
50 g
Švestky
200 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
1 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
390 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Olej řepkový
45 g
Krajanka máslo 250 g
50 g
Vejce
50 g