Kategorie receptů
Muffiny s jablky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
108 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
3 jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. V míse vyšleháme vajíčka se třtinovým cukrem, přepuštěným máslem a kefírovým mlékem. Následně přisypeme mouku, sůl, jedlou sodu, skořici a prášek do pečiva. Opatrně vmícháváme, dokud nevznikne hladké těsto bez žmolků. Na závěr přidáme nakrájená jablka. Těsto znovu důkladně promícháme a naplníme jím košíčky na muffiny. Pečeme 25 minut na 170 °C.Tip: ze stejného těsta můžete upéct i vynikající bábovku.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
150 g
Jedlá sůl
3 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
250 g
Kefírové mléko nízkotučné přírodní 1,1% 500 g
150 g
Cukr krystal
180 g
Skořice mletá 40 g
6 g
Krajanka máslo 250 g
125 g
Jablka červená
400 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g