Kategorie receptů
Makovec bez lepku
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
94 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Obsah sáčku, 3 vejce, 150 ml oleje, 120 ml vody šleháme 2–3 minuty do hladkého těsta. Do těsta můžeme přidat 3 lžíce rumu a 3 lžíce povidel. Na tukem vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný plech rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme při teplotě 160 °C po dobu 20–25 minut. Před vypnutím zkontrolujeme špejlí, zda je makovec propečený. Po vychladnutí ozdobíme citrónovou polevou (200 g moučkového cukru, 1 lžíce horké převařené vody, 2 lžíce citronové šťávy, moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko.Všechny suroviny spojíme a třeme do zhoustnutí).
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
150 g
Citróny
30 g
Pitná voda nesycená
120 g
Cukr moučka
200 g
Olej slunečnicový
150 g
Makovec bez lepku 500 g
500 g