Kategorie receptů
Kakaovo malinová roláda
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
6 bílků spolu s kakaem vyšleháme se 120 g cukru, nejlépe třtinového, na tuhý sníh. 70 g cukru a žloutky vyšleháme do pěny a přidáme kakao. Do této směsi postupně ručně zašleháme tuhý sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli trochou másla. Pečeme 8 minut při 200 stupních, Těsto po upečení necháme vychladnout na plechu. Není třeba ho hned rolovat, Připravíme si krém z ušlehané smetany s 2 lžičkami cukru a přidáme tvaroh. Vychlazené těsto natřeme krémem a na něj položíme čerstvé maliny. Těsto stočíme do rolády a necháme vychladnout v ledničce.
Vytisknout recept (PDF)Holandské kakao 100 g
10 g
Cukr krystal
200 g
Maliny čerstvé
125 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
250 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Krajanka máslo 250 g
10 g