Kategorie receptů
Jogurtová bublanina
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
53 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Z bílků a trochy soli ušleháme pevný sníh. Máslo (50 g) necháme změknout, přidáme oba cukry a šleháme. Přidáme žloutky a šleháme dál. Po lžících přidáme jogurt, mouku, prášek do pečiva a šleháme. Opatrně přidáme sníh stěrkou. Kokos si umeleme na moučku. Těsto vlijeme na hlubší vymazaný a vysypaný (kokosovou moučkou) plech. Meruňky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, obalíme v kokosové moučce a klademe na těsto. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáte na 170°C. Vychladlou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
200 g
Bílý jogurt z Valašska 3% 150 g
450 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Cukr moučka
160 g
Meruňky
400 g
Kokos strouhaný
15 g
Krajanka máslo 250 g
55 g
Vejce
100 g