Kategorie receptů
Husarské koláčky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
25
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ořechy si nameleme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové folie a v chladničce ho necháme odpočinout do druhého
dne. Ddruhý den necháme těsto povolit. Odebíráme z něj kousky o váze 15 g. Z každého kousku těsta tvarujeme kuličky, které pokládeme na plech vyložený pečicím papírem. Druhým koncem vařečky uděláme do každé kuličky důlek. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 7 - 10 minut. Než se koláčky upečou, připravíme si čokoládu (rozpustíme ve vodní lázni). Čokoládou plníme vychladlé koláčky a hned sypeme mletými ořechy. Takto připravené koláčky necháme zavadnout na vzduchu asi 2 dny,
následně je pocukrujeme moučkovým cukrem a uchováme v plechové dóze.
Vytisknout recept (PDF)
Jihočeské máslo 82 % 250 g
200 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Cukr moučka
45 g
Žloutek
56 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
200 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
100 g
Lískové ořechy
100 g