Kategorie receptů
Čokoládová kostka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
49 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme kousky čokolády (100 g) nakrájené na kostky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Vejce, krystalový (150 g) a vanilkový cukr vymícháme elektrickým mixérem do pěny. Do hotové směsi přidáme čokoládovou hmotu s máslem a nakonec vmícháme směs mouky a kakaa. Těsto vlijeme na plech (30 x 18 cm), který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180° C. Puding připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme, spojíme s pudingem a natřeme na dort. Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme 2 - 3 hodiny vychladnout.
Vejce
200 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
60 g
Holandské kakao 100 g
40 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
1000 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
100 g
Cukr krystal
200 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
40 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Čokoláda na vaření 100 g
100 g