Kategorie receptů
Buchty z Majolky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Když kvásek vzejde přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta oddělíme jednotlivé kousky, které naplníme povidly ( tvarohem, mákem). Hotové buchty skládáme do vymazaného pekáčku a přitiskneme je těsně k sobě. Plný pekáč dáme do předehřáté trouby, povrch buchet polijeme rozpuštěným máslem a pečeme do zlatova.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
0.5 g
Majonéza Master 180ml
100 g
Cukr krystal
50 g
Žloutek
94 g
Pohanková mouka hladká 250 g
400 g
Krajanka máslo 250 g
50 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
40 g