Kategorie receptů
Bezlepkový linecký zákusek
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Ze 250 g Cake mix, 150 g másla, 1 vajíčka, 100 g moučkového a vanilkového cukru vypracujeme těsto, které vyválíme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Na těsto natřeme džem a na džem rozetřeme připravené 2. těsto. Připavíme si druhé těsto. 200 g másla se 180 g cukru vymícháme, postupně přidáme 5 žloutků, mleté ořechy, kakao, nastrouhaná 2 jablka, namleté sušenky a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z 5 bílků. Těsto rozetřeme na 1. těsto potřené džemem. Těsto zarovnáme a dáme péct při teplotě 180 °C asi 35 minut. Povrch koláče je po upečení velmi jemný. Až koláč vychladne natřeme džemem a polijeme čokoládou. ( Rozpustíme čokoládu s mlékem a 25 g máslem.)
Vytisknout recept (PDF)Vejce
300 g
Vlašské ořechy jádra
150 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
375 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
50 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
280 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
250 g
Kokosové sušenky 120 g
20 g
Jablka červená
160 g
Přírodní kakao 100 g
11 g
Čokoláda na vaření 100 g
150 g