Kategorie receptů
Bezlepkové sušenky
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
42 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vyšleháme máslo, cukr (může být i třtinový), vanilkový cukr a vmícháme žloutky. Do této směsi vmícháme 3 hrnky mouky a 6 lžíc vanilkového pudingu (můžeme nahradit čokoládovým pudingem). Z těsta vyválíme pruhy, které vrstvíme do válce o průřezu vajíčka, válec zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut vychladit v ledničce. Z válce pak nakrájíme plátky cca 0,5 cm silné. Poklademe na pečícím papírem vyložený plech, a dáme péct do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme 10 – 15 minut (dozlatova). Vychladlé sušenky zdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Vytisknout recept (PDF)Cukr krystal
100 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Žloutek
56 g
Mouka pohanková nativní 400 g
300 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
40 g
Krajanka máslo 250 g
250 g