Kategorie receptů
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
62 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mouku jemně propracujeme s máslem, přidáme tvaroh, sůl, vejce a rychle zpracujeme na vláčné těsto. Podle druhu ovoce a požadované velikosti knedlíků, těsto rozdělíme na odpovídající kousky (cca 20 - 40 g). Do těsta zabalíme ovoce a knedlíky ihned vaříme v lehce osolené vroucí vodě 12-15 min. Je možno také vařit v páře, knedlíky jsou nadýchanější. Při podávání posypeme skořicovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1 g
Skořicový cukr Dia 40 g
20 g
Meruňky
400 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
200 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
250 g
Krajanka máslo 250 g
70 g