Zeleninové karbanátky bez lepku
Postup přípravy
Veškerou kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu omyjeme, osušíme a nastrouháme najemno. Zeleninu posolíme, promícháme a necháme odstát. Pak z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu. Pár hodin namočenou cizrna slijeme. Asi 15 minut povaříme, aby změkla a rozmixujeme ponorným mixérem. Do nastrouhané zeleniny přidáme cizrnu, vejce, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a promícháme. Dále přisypeme polovinu strouhanky a dobře promícháme. Pokud se nám bude zdát zeleninová směs řidká, přisypeme ještě po lžících strouhanku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v bezlepkové strouhance a z obou stran opékáme na oleji. Opečené karbanátky necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme je ještě teplé například s bramborovou kaší.
Vytisknout recept (PDF)