Kategorie receptů
Světlý chléb
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
68 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalejeme do mísící nádoby. Navážíme mouku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1hod. Před pečením povrch bochánku pomašlujeme vodou. Začíname péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min stáhneme na 180°C. Pečeme celkem cca 60 minut.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
7 g
Fala 42 g
10 g
Pitná voda nesycená
350 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
500 g
Olej řepkový
120 g