Kategorie receptů
Slané muffiny s bramborami, sýrem a Ajvarem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180°C a formu na muffiny si vymažeme olivovým olejem (případně použijeme košíčky). V misce smícháme 2 vejce, Ajvar, jogurt a 50 ml oleje, postupně k tomu přisypáváme mouku, prášek do pečiva a sůl. Na závěr do směsi přidáme syrové nastrouhané, oloupané brambory a většinu sýru. Směsí naplníme formu do ¾ výšky, posypeme zbývajícím sýrem a semínky. Muffiny pečeme cca 40 minut, dokud nebudou i uprostřed upečené (vyzkoušíme špejlí), necháme je trochu vychladnout a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
150 g
Olivový olej
50 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
200 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
100 g
Balsýr 200 g
100 g
Podravka Ajvar jemný 350 g
75 g
Slunečnicová semínka pruhovaná pražená neloupaná solená
20 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Vejce
100 g