Kategorie receptů
Řepné placičky s jogurtovým dipem
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Řepu slijeme a vysypeme do větší nádoby, vidličkou namačkáme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a celá vejce (3ks). Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vzniklo těsto jako na bramboráky. Na rozpálenou pánev potřenou tukem položíme lžíci těsta, rozetřeme a placičku krátce osmažíme z obou stran. Můžeme konzumovat samotné, případně s jogurtovo-bylinkovým dipem. Ten si připravíme smícháním nasekaných (nejlépe čerstvých) bylinek, které máme k dispozici. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, lžičku hořčice, můžeme přidat i nakrájenou nať jarní cibulky.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
10 g
Vejce
150 g
Jedlá sůl
3 g
Tymián čerstvý
1 g
Pažitka
2 g
Bazalka čerstvá
2 g
Cibulka jarní
20 g
Červená řepa - kostky 720 ml a 370 ml
425 g
Majoránka 7 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
20 g
Strouhanka 500 g
20 g
MAILLE-Tradiční hořčice 800 ml
6 g