Kategorie receptů
Karbanátky z quinoy a batátu
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
66 g
Doba přípravy
100 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Batát upečeme v troubě do změknutí asi 1 hodinu na 180 stupňů. Quinou propláchneme vodou a vaříme v dvojnásobném množství vody doměkka asi 15 minut. Pod pokličkou necháme dojít. Na oleji osmahneme cibuli a česnek. Batát oloupeme, rozmáčkáme vidličkou, smícháme s uvařenou quinoou, osmaženou cibulkou a česnek, přimícháme mouku. Tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
40 g
Jedlá sůl
4 g
Kmín římský 30 g
4 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
50 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
80 g
Batáty sladké
200 g
Olej řepkový
40 g