Kategorie receptů
Jáhlový nákyp s dýní a rozinkami
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
100 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Jáhly důkladně propláchneme v horké vodě (klidně i vícekrát) a dáme okapat. Do hrnce si nalijeme mléko, dáme jej vařit a přidáme špetku soli. Do rozehřátého mléka vsypeme jáhly a za občasného míchání pozvolna vaříme 15 až 20 minut. Když je z jáhel téměř kaše, nádobu odstavíme a necháme částečně vychladnout. Dužninu z dýně nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a podlijeme mírně vodou. Dusíme doměkka, poté přidáme propláchnuté rozinky a med, důkladně promícháme a znovu krátce povaříme. Z vajec oddělíme žloutky od bílků. 2 Žloutky společně s připravenou dýní, medem a rozinkami zamícháme do vychladlé jahelné kaše. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do směsi. Dáme péct.
Vytisknout recept (PDF)Dýně Hokkaido
500 g
Vejce
200 g
Jedlá sůl
4 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
750 g
Rozinky
80 g
Lagris jáhly 500 g
300 g
Včelí med smíšený luční 250 g
70 g