Kategorie receptů
Hříbková omáčka se smetanou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Hříbky očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, přidáme malé kousky hub a lehce orestujeme. Pak směs zalijeme vodou, přidáme bujón a jíšku. Necháme povařit až houby změknou.
Do houbové omáčky přidáme smetany a podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.
K hříbkové omáčce se hodí bramborové noky.
Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
5 g
Kmín celý
3 g
Houby čerstvé
150 g
Citróny
5 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Pitná voda nesycená
300 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Jíška světlá bez lepku 250 g
10 g
Olej slunečnicový
10 g