Kategorie receptů
Bramborové vafle zapečené se sýrem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Máslo rozpustíme v rendlíku a necháme ho lehce zezlátnout a zavonět. Pak ho přelijeme do mísy a našleháme ho spolu s podmáslím a vejci. Pak přidáme 2 hrnky uvařených rozmačkaných brambor a 2 lžíce pažitky. V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, pepř a sušený česnek. Pak směs suchých ingrediencí přidáváme k mokrým. Přesvěčíme se, že jsme mouku vmíchali důkladně. Z těsta postupně odebíráme a ve vaflovači uděláme vafle. Těsně před servírováním je posypeme sýrem a krátce zapečeme. Podáváme posypané zbylou pažitkou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
200 g
Jedlá sůl
4 g
Pažitka
2 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
60 g
Jihočeské podmáslí kysané 0,5 % 1000 g
60 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
150 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Krajanka máslo 250 g
40 g
Vejce
100 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
4 g