Kategorie receptů
Cizrna alá kuře na paprice
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
35 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a uvaříme v čerstvé vodě. Množství přilité vody by mělo být zhruba 1 cm nad povrchem cizrny. Do hrnce ještě přidáme lžičku saturejky a pozor - vaříme neosolené. Mezitím si v jiném hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku, stáhneme z ohně, poprášíme sladkou paprikou a za stálého míchání restujeme. Hrnec vrátíme na oheň, přilijeme vodu. Pokud chceme hladkou omáčku, cibuli rozmixujeme. Uvařenou cizrnu rozdělíme na polovinu a část rozmixujeme, tím získáme skvělé zahušťovadlo. Rozmixovanou a celou cizrnu vložíme do hrnce. Nakonec přidáme fazolové lusky, smetanou a dochutíme citrónovou šťávou a solí.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
200 g
Jedlá sůl
5 g
Citróny
25 g
Olivový olej
25 g
Slepičí bujón
50 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
250 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Saturejka 10 g
5 g
Lagris cizrna 450 g
400 g