Kategorie receptů
Cuketa plněná zeleninou a tuňákem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Umyjeme 4 kulaté cukety a odřízneme vrchní část se stopkou. Lžičkou odstraníme dužinu a odložíme stranou na další zpracování. Uložíme cukety do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby a zahřejeme 3 – 4 minuty. Vyndáme, otočíme otvorem dolů a uložíme na absorpční kuchyňský papír. Na trošce olivového oleje osmažíme nakrájený česnek a cibuli. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny a dužinu z cukety. Dochutíme. Když bude zelenina hotová, přidáme rajčatovou omáčku a tuňáka. Dobře promícháme, odstavíme z ohně a naplníme cukety. V misce smícháme strouhanku, parmazán a 1 lžíci olivového oleje. Směsí přikryjeme vrchní část cuket a pečeme v troubě při teplotě 200°C asi 10 – 15 minut.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Cuketa
1000 g
Mrkev
40 g
Paprika červená
50 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
3 g
Olivový olej
30 g
Parmazán 100 g
15 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
10 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
150 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
10 g