Kategorie receptů
Těstoviny zapečené s masem a špenátem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
62 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme ve slané vodě, propláchneme studenou vodou a promícháme s trochou oleje. Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a na troše oleje opečeme. Poté přidáme vodu a dusíme maso doměkka. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme zmrazený špenát. Chvíli podusíme a promícháme s masem a těstovinami. Vše dáme do tukem vymazané zapékací misky a zalijeme rozšlehaným vejcem, které jsme rozmíchali v mléce. Zapečeme v troubě.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
150 g
Jedlá sůl
2 g
Kmín celý
2 g
Vepřové maso (kotlety)
150 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
140 g
Pitná voda nesycená
600 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g
Olej řepkový
30 g