Kategorie receptů
Penne s tuňákem, žampiony a smetanou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
132 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny. Česnek ( 4 stroužky) nakrájíme na plátky, 2 šalotky na nudličky. Obojí orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Podlijeme vroucí vodou z těstovin. Vaříme už jen na mírném plameni. Po chvíli přidáme postupně uvařené těstoviny, zakysanou smetanu i tuňáka a pořádně vždy promícháme. Opepříme. Pokud je omáčka příliš hustá, podlijeme vodou dle potřeby. Před dokončením přidáme listy čerstvého špenátu a krátce povaříme. Z očištěných žampionů (12 ks) odkrojíme nožičky. Hlavičky nakrájíme na čtvrtky. Orestujeme na menší pánvi na olivovém oleji. Osolíme, opepříme. Poté servírujeme na těstoviny. Nakonec posypetme nastrouhaným parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
1 g
Olivový olej
30 g
Žampión zahradní 500 g
100 g
Parmazán 100 g
40 g
Špenátové listy
100 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
400 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
160 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g